Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı
Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Bolu Gezi Rehberi: Abant, Yedigöller, Gölcük

İnsanlarla sosyal mesafeyi maksiumum seviyede tutmak, tertemiz orman havasını içine çekmek ve karmaşadan uzaklaşıp biraz huzur bulmak için Bolu gezi rehberi seninle. Bir hafta sonu kaçamağıyla Bolu’da gezip görülecek yerler önerilerimizle senin için buradayız. Yazıda bahsedeceğimiz yerlerin hepsini görmek istersen, önerimiz bir ya da iki gece konaklamalı bir tur planlamak olacak. Ancak eğer çok vaktin yoksa; önerilerimizden birkaçını seçerek, sadece bir günlük bir geziyle bile ruhundaki huzur depolarını doldurabilirsin.

Bolu Abant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat Parkı

Abant Gölü Tabiat Parkı, Bolu merkeze yaklaşık 35 km uzaklıkta ve yarım saat gibi bir sürede ulaşılabiliyor. Göl kenarında bulunan nilüferlerin yanısıra çok geniş bir bitki çeşitliliği sunan Abant Gölü Tabiat Parkı’nda; meşe, söğüt, dişbudak, ardıç, kuşburnu, böğürtlen, ahududu ve daha birçok farklı türde ağaç ve bitkiye rastlayabilirsin.

Peki Abant’ta ne yapmalı? Eğer çok heyecan aramıyorsan, göl çevresinde sakin ve huzurlu bir yürüyüşe çıkabilirsin. Biraz değişiklik olsun istersen bisiklet kiralayarak göl çevresinde daha uzunca bir tur atabilirsin. Yürüyüş konusunu ciddiye almak istersen de bölgedeki yürüyüş parkurlarını takip ederek kendine meydan okuyabilirsin. 11 km uzunluğundaki Abant Tepe Yüryüş Parkuru veya 18 km uzunluğundaki Abant-Feriz Yaylası-Akçaalan Yürüyüş Parkuru seçeneklerinden birini takip edebilirsin. Yürüyüş parkurlarının uzunluğu gözünü korkutmasın, parkur üzerinde bulunan dinlenme alanlarında soluklanabilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.

Örmeci Yaylası ise tabiat parkı içinde bulunan, hem seyir açısından keyifli hem de kamp yapabileceğin bir yer. Örmeci Yaylası’nda piknik yapabilir, harika fotoğraflar çekebilir ve doğayı seyre dalabilirsin.

Abant Tabiat Parkı 2020 yılı otomobil giriş ücreti: 21 TL.

 

 

Bolu Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri 

Bolu’ya 10km uzaklıklıkta, Mudurnu yolu üzerinde bulunan Akkaya Travertenleri, Karadeniz’de bulunan tek traverten oluşumu. Yemyeşil doğanın içinde bulunan bembeyaz travertenler, Pamukkale’den daha farklı ve daha küçük olsa da kesinlikle görülmeye değer. Yaz aylarında bölgedeki kaynaklardan çıkan suyla doldurulmuş havuzlarda serinleyebilir, ya da doğal kaynaktan çıkan sodalı suyun tadına bakabilirsin.

 

 

Bolu Düzce Samandere Şelalesi

Samandere Şelalesi – Düzce

Samandere Şelalesi

Düzce‘ye bağlı Samandere Köyü’nde bulunan Samandere Şelalesi, Abant’a yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunuyor. Şelaleyi yakından görmek için yapılmış merdivenler ve yürüyüş yolunu takip ederek heyecanlı ve bol oksijenli bir gezi yapabilirsin. Samandere Şelalesi tabiat anıtı; anıt ağaçları, gürültülü şelaleleri ve cadı kazanı oluşumlarıyla oldukça farklı bir doğa sunuyor.

 

 

Bolu-Düzce Güzeldere Şelalesi

Güzeldere Şelalesi – Düzce

Güzeldere Şelalesi

Güzeldere Şelalesi, Düzce’nin Gölyaka ilçesinde ve Abant’a 80 km uzaklıkta bulunuyor. Eğer günübirlik bir gezi için Bolu’ya gideceksen Güzeldere Şelalesi  biraz uzak ve yorucu olabilir. Ancak eğer vaktin varsa, bu doğa güzelliğini ziyaret etmeni kesinlikle öneriyoruz. Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale 120 m yükseklikten dökülüyor ve köpüren suları, gürül gürül sesiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

 

 

Bolu Yedigöller

Yedigöller

Yedigöller Milli Parkı 

Bolu gezi rehberi içinde bizim için bir numarayı Yedigöller alıyor. Yedigöller Milli Parkı, Bolu’ya 42 km uzaklıkta bulunuyor. 1642 hektarlık havzada, 1500 m mesafe içinde sıralanan 7 gölden oluşuyor. Göllerin isimleri: Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl. Bu göller aralarında 100 m yükseklik farkı olan iki plato üzerine konumlanmış durumda.

Kayın, gürgen, meşe, köknar, ıhlamur, dişbudak gibi ağaç türlerinin yanı sıra bölgede sansar, sincap, geyik, karac, ördek, keklik ve 100’ün üzerinde kuş türü de yaşıyor. Yedigöller; doğasının muhteşem renkleri, sesi, ve dinginliğiyle ülkemizin tam anlamıyla cennet köşelerinden birisi.

Milli park içinde bölgenin en büyük gölü Büyükgöl ve en geniş ve şelaleli gölü Nazlıgöl’ü ziyaret etmeyi kesinlikle atlama. Kapankaya Manzara seyir Yeri’ne çıkarak gölleri ve bu muhteşem doğayı seyretmeni de özellikle tavsiye ediyoruz.

Yedigöller Milli Parkı 2020 yılı otomobil giriş ücreti: 21 TL.

 

 

Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı, Bolu şehir merkezine 13 km uzaklıkta bulunan küçük ama harika güzellikte bir yer. Görüntüsü dolayısıyla Abant ile, ismi doluyasıyla Kocaeli Gölcük ile karıştırılan bir yer Gölcük Gölü. 1217 metre yükseklikte bulunan gölün çevresi ise yaklaşık 1300 metre uzunlukta.  Gölcük Tabiat Parkı’nda göl çevresini bisiklet ve yürüyüş parkurlarıyla gezebilir, piknik yapabilir ya da balık tutabilirsin.
Gölcük Tabiat Parkı 2020 yılı otomobil giriş ücreti: 21 TL.
Bolu Sülüklü Göl

Sülüklü Göl – 1

Sülüklü Göl

Sülüklügöl, Bolu’nun Mudurnu ilçesine yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan bir doğal güzellik. 300 yıl önce heyelan sonucu zeminin çökmesiyle birlikte oluşan göl, su içinde kalan ağaçlarla oldukça gizemli ve sıradışı bir yer. Özellikle dalış severlerin ziyaret etmeyi sevdiği Sülüklü Göl’de suyun içinde kalan ağaç gövdelerini dışarıdan görmek mümkün. Bolu merkeze uzak olması dolayısıyla hala keşfedilmemiş olan Sülüklügöl’de göl çevresinde yürüyüşler yapabilir, bir piknik sofrası kurabilir, kamp yapabilir ya da Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin alarak dalış yapabilirsin.

Sülüklü Göl Tabiat Parkı 2020 yılı otomobil giriş ücreti: 15 TL.

 

 

Bolu Sülüklü Göl

Sülüklü Göl – Su Altı

 

 

Bolu Sünnet Gölü

Sünnet Gölü

Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Sünnet Gölü Tabiat Parkı, Bolu Göynük ilçesine 22 km mesafede bulunan, 18 hektarlık bir alan. Oldukça büyük ve muhteşem güzellikteki gölün çevresinde piknik, yürüyüş ve bisikletle gezi yapabilir, muhteşem fotoğraflar çekebilir, göl üzerinde su bisikleti ile dolaşabilir, parkın içinde bulunan tavşanlarla arkadaş olabilir ve temiz havanın tadını doyasıya çıkarabilirsin.
Sünnet Gölü Tabiat Parkı 2020 yılı otomobil giriş ücreti: 15 TL.
Bolu Mudurnu

Mudurnu

Mudurnu Evleri

Eğer Mudurnu bölgesinde bulunan parkları ziyaret edeceksen, Mudurnu Evleri’ni görmeden geçme. Kentsel sit alanı ilan edilmiş olan Mudurnu, birkaç yüzyıl öncesinin mimari özelliklerini günümüze taşıyor. İlçede bulunan 207 konut, 20 dini kültürel yapı, 2 askeri yapı, 2 doğal anıt, çeşme ve hamam olmak üzere toplam 231 adet mimari değeri yüksek yapı bulunuyor. Mudurnu’da bulunan tarihi konakları, demirciler çarşısını, saat kulesini ve Pertev Naili Boratav Kültür Evi’ni ziyaret ederek kendini tarihin büyüsüne bırakabilirsin.
Bolu gezi rehberine alternatif İstanbul’a yakın gezi önerileri için buradaki linki inceleyebilirsin.

1 Comment

  1. […] ararsanız, belki günübirlik bir Bolu gezisi bile yapabilirsiniz. Gezinizi planlamak için Bolu Gezi Rehberi yazımızı […]

Leave a reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may also like

More in:Seyahat